TIFF18: White Boy Rick

Kategori Biografen, TIFF af - september 18, 2018
TIFF18: White Boy Rick

White Boy Rick, er en absurd historie fra det virkelige liv om en teenager fra Detroit, der i 1980’erne blev trænet af FBI til at infiltrere narkomiljøet, og efterfølgende selv brugte den viden til at blive narkobagmand, inden han fyldte 16 år.

Selvom det lyder som en absurd fortælling, så har instruktør Yann Demange ikke valgt at gøre det til en let film, men i stedet understreget alvoren af de situationer den unge Rick roder sig ud i. Efterhånden som tingene langsomt eskalerer, forstår man også, hvorfor det hele er vinklet så barskt.

McConaughey spiller den ludfattige far til Rick, der sælger våben til banderne i et desperat forsøg på at forsørge sin familie. Det er i scenerne mellem far og søn, at filmen finder sit hjerte, så det ikke er helt ulideligt at sidde igennem. For Demange slipper utrolig godt fra at lave et gennemgående seriøst drama, hvor man hele tiden sidder med en knugende fornemmelse i maven og, hvor slutningen er den perfekte mavepuster og falliterklæring for det amerikanske retssystem.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.