TIFF19: Ford v Ferrari

Kategori Anmeldelser, TIFF af - september 17, 2019
TIFF19: Ford v Ferrari

Man skal være mere end bare lidt bilglad, for at føle sig tilfredsstillende underholdt, af denne helaftensfilm, om Fords forsøg på at vender Le Mans i 1966, og detronisere det ellers uovervindelige Ferrarihold.

Matt Damon og Christian Bale gør ellers det, de er bedst til. Damon spiller Carroll Shelby med tyk og karikeret texansk accent, men gør ham alligevel charmerende på lettere tilforladelig vis, mens Bale endnu en gang har tabt sig massivt til rollen som den rapkæftede og retskafne Ken Miles, som ved alt om biler, men ikke kan finde ud af at spille, spillet.

Så længe filmen fokuserer på deres venskab, går det hele mageligt afsted. Desværre er manuskriptet bare et stort rod.

Af uransagelige årsager, er Ford koncernen både antagonisterne, da de repræsenterer grådige kapitalister, der tror at man kan købe sig til alt, men de er også vores helte, da de muliggøre Shelby og Miles drøm, om at deltage i og vinde Le Mans.

På samme vis er resten af filmen meget rodet, og karakteriseringerne når sjældent mere i dybden, end de vi ser i deres introduktionsscener. Bilsekvenserne er dog fede, og giver et godt sug i maven, men det er langt fra nok, til at retfærdiggøre en hovedløs historie, fortalt over 160 minutter.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.