TIFF19: Guns Akimbo

Kategori Anmeldelser, TIFF af - september 12, 2019
TIFF19: Guns Akimbo

I år er er det præcis 10 år siden Gerard Butler agerede menneskelig avatar i den groteske satire af videospil i filmen Gamer. Derfor virker det også næsten passende, at vi nu får en mere moderne udgave af; ”videospil i virkeligheden”. Denne gang er det som et streamingshow, bestående af rigtige mennesker, der slår hinanden ihjel for at underholde masserne.

Man kan godt se, at det er en tidligere visuel effects artist, som har instrueret filmen, for alt lige fra indstillingerne, kamerabevægelserne, grafikken på skærmen er manisk animeret. Med andre ord, ligner det en musikvideo fra 1990’erne

Manuskriptet er også helt vildt forhippet og ungdommeligt, med hovedrystende replikker som: “The world looks so HD”, og en voice-over, der kun dukker op, når der sker nogen klichéfyldt – for så længe man adresserer det, behøver man åbenbart ikke at finde på nogen kreativ måde at bruge narrative vendinger.

Satiren rammer heller ikke rigtig plet og virker ærligt talt mere som en forherligelse af volden, end en kritik af den, med sine utallige slowmotion-sekvenser og kreative, udpenslede måder at slå folk ihjel på. Jeg vil næsten vove og påstå, at man skal have tømmermænd for at synes, det er fedt, for Guns Akimbo minder mere om en lang YouTube-video, end en sammenhængende cinematisk præstation.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.