Tom Hanks skal spille hovedrollen i “En mand der hedder Ove”

Kategori Pressemeddelelser af - september 21, 2017

Den amerikanske skuespiller Tom Hanks skal spille hovedrollen i den amerikanske version af succesfilmen ”En mand der hedder Ove”. Nordens førende filmselskab SF Studios, som producerede den svenske version af filmen, står også bag den amerikanske udgave i samarbejde med Tom Hanks’ eget produktionsselskab Playtone. Producenterne er Fredrik Wikström Nicastro, Tom Hanks, Gary Goetzman og Rita Wilson.

”En mand der hedder Ove”, der havde Rolf Lassgård i hovedrollen som Ove – den selvudnævnte forvalter af rækkehuskvarteret – havde premiere i julen 2015. På rollelisten var også Bahar Pars, Filip Berg, Klas Wiljergård, Börje Lundberg, Ida Engvoll og Simeon De Costa Maya. Filmen blev instrueret af Hannes Holm og blev en kæmpe succes i de svenske biografer. Med 1,7 millioner solgte billetter var filmen den 3. mest solgte spillefilm i Sverige nogensinde. I Danmark solgte den tæt på 206.000 billetter. ”En mand der hedder Ove” blev også en stor succes i USA, hvor den blev den mest sete udenlandske film i biograferne i 2016 og blev nomineret til to Oscar i kategorierne Bedste udenlandske film og Bedste make-up/hairstyling. ”En mand der hedder Ove” blev produceret af SF Studios af producerne Annica Bellander og Nicklas Wikström Nicastro.

”Vi er naturligvis utroligt stolte over og glade for, at SF Studios skal producere den amerikanske version af ”En mand der hedder Ove” sammen med Tom Hanks og hans selskab Playtone, som har stået bag en lang række succesfulde film- og TV produktioner”, siger Michael Porseryd, CEO hos SF Studios. Producer og SVP International Production hos SF Studios, Fredrik Wikström, supplerer: ”At få lov til at lave denne film sammen med Tom Hanks, der er en af verdens mest begavede og etablerede skuespillere, og at han samtidig skal spille hovedrollen, giver os de bedste forudsætninger for endnu engang at underholde og berøre publikum verden over.”

”Denne fortælling om kærlighed, tolerance og håb indeholder flere klassiske komponenter, som vi elsker at se på film. Jeg er meget stolt over at være en del af dette projekt”, siger Rita Wilson, producer på Playtone og Tom Hanks hustru.

”En mand der hedder Ove” er baseret på Fredrik Backmans succesroman fra 2012. Bogen er en international succes, er oversat til 43 sprog og har ligget nr. 1 på New York Times Bestseller liste. ”En mand der hedder Ove” var placeret på listen i ikke færre end 77 uger i træk.

”Jeg er overvældet og dybt beæret over interessen, men jeg vil også gøre opmærksom på, at alt dette er en direkte konsekvens af den meget fine svenske produktion, som Hannes Holm, Rolf Lassgård, Bahar Pars, Annica Bellander og alle andre involverede hos SF Studios stod bag i 2015. Denne nye produktion er først og fremmest et bevis på deres hårde arbejde og kærlighed til fortællingen om Oves historie”, siger Fredrik Backman, der er forfatter til bogen ”En mand der hedder Ove”.

Den amerikanske version af ”En mand der hedder Ove” er en af flere produktioner i SF Studios satsning på at producere engelsksprogede film til det internationale marked. Øvrige film er den kritikerroste og biografaktuelle ”Borg”, ”Horizon Line” med manuskript af Josh Campbell og Mark Stuecken (”10 Cloverfield Lane”) og ”I am Victor” med manuskript af Neal Purvis og Robert Wade (”Casino Royale”, ”Skyfall”) baseret på en roman af Jo Nesbo og instrueret af Baltasar Kormakur (”Everest”).

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.