Transformers: The Last Knight

Kategori Biografen af - juni 21, 2017
Transformers: The Last Knight

Non-stop overvældende action, men ingen rød tråd

Da historien i den nye Transformers-film går i gang, befinder vi os i en næsten dystopisk fremtid. Optimus Prime – det er ham på plakaten – er forsvundet, og i hans fravær er der opstået en krig mellem menneskene og de resterende Transformers robotter på jorden. Det går dog fra slemt til værre, da tegnene på dommedag begynder at vise sig, og verdens skæbne bliver efterladt til et par tilfældige mennesker, og hvis ikke det var slemt nok, så vender Optimus Prime tilbage, men han er ikke længere sig selv.

Det handler om eksplosioner
Min gengivelse af historien er meget intetsigende, og det skyldes ikke, at jeg vil være subtil, eller forsøger at undgå spoilers, men i stedet, at det slet ikke er til at finde op og ned på noget af det, der sker i historien. Først og fremmest, så springer filmen i tid, fra Kong Arthur og ridderne af det rundebord og til vores tid, uden nogen anden grund end, at vise de eksplosioner englænderne åbenbart var i stand til at lave i år 485. Derudover er der et hav af menneskelignede karakterer, der bare går ind og ud af historien, en masse transformere, der alle ligner nuancer af metal, og så er logikken så ulogisk, at man får hovedpine, hvis man forsøger at finde nogen som helst grundregler for dette univers.

For lethedens skyld, vil jeg derfor koge filmen fuldstændig ned, til dens egentlige essens, som er, at Transformers: The Last Knight byder på non-stop action, men ikke meget mere. Den er et overflødighedshorn af computergenerede effekter, maskiner, man ikke kan skelne fra hinanden, og et tilsyneladende uendeligt lager af eksplosioner. Plottet er unødigt kompliceret for en film om robotter, der banker hinanden, og der er alt for mange karakterer med, som kun gør hele spektaklet endnu mere uigennemskuelig.

Når alt dette er sagt og skrevet, så må jeg også understrege, at den fuldstændig lever op til standarden, der er blevet sat af de fire forrige film. Det er et angreb på alle ens sanser som man kunne have forventet, men der er heller ikke sparet på noget som helst. Alle de mange stunts og actionsekvenser, som er det folk går ind og ser disse film for, er alle utroligt veludførte og varierede, så selv hvis man ikke kan lide Michael Bay, må man alligevel tage hatten af, for det store arbejde, der har ligget i af orkestrere det visuelle spektakel.

Så vil du gerne have mere Transformers bliver du helt sikker tilfredsstillet, men det er til gengæld slet ikke en film, for nogen andre end de mest dedikerede fans.

  • Release Date: 6/21/2017
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.