Trolls

Kategori Biografen af - oktober 13, 2016
Trolls

En festlig film, der er for påtaget til at gøre mig glad

2stars

Jeg skal være den første til at erkende, at en film som Trolls, allerede fra starten af, er bagud på point for mit vedkommende. Hvis der er noget, jeg ikke bryder mig om, så er det en overdreven sukkersød historie med nuttede karakterer og musicals. Trolls er begge dele, og så er alle sangene endda blevet oversat til dansk.

Derfor kommer det nok ikke som jordens største overraskelse, at filmen ikke faldt i min smag. Jeg havde dog håbet på en positiv undtagelse, og der var da også tidspunkter undervejs, hvor jeg blev overbevist om, at overraskelsen ville finde sted.

God animation, men overfladisk historie.
Først og fremmest, så er det en meget flot og farverig film. Det er tydeligt, som at solen skinner, at der er et hav af animatorer, der har visualiseret al deres kreativitet i alt fra designet af de danseglade trolle, karakterernes energiske bevægelser og hele den magiske verdens udseende. Roserne stopper dog her, fordi der er ganske enkelt ikke særlig meget andet, der lykkedes.

Historien er så tynd, som den overhovedet kan være. Den omhandler, sjovt nok, troldene, der er de gladeste væsner på jordens overflade. De bruger al deres tid på at synge, danse og kramme. Men hvor livet er det rene paradis for de små troldene, så er det trist og deprimerende for de store grimme borker, der kun er glade én gang om året, når de samles og spiser trolde.

Her ligger der en klar og dramatisk konflikt, der kan bruges til enten at fortælle en dyster eller mere underholdende historie for folk i alle aldre. Men til min store skuffelse, så eksisterer hele dette setup og denne verden kun som et fundament for en helt masse sange. Historien bliver hele tiden sat på pause til fordel for sange, der kun halvdelen af tiden har noget reelt med plottet at gøre. Bedre bliver det heller ikke af, at alle sangene er på dansk. Det føles og lyder helt forkert, og giver skrækkelige minder til de mange smølfe-plader, der er blevet udgivet gennem årene.

Du tænker måske, at man må være noget af nar, hvis ikke man kan lide en film, hvis eneste budskab er, at vi alle har retten til være lykkelige (hvilket de så også direkte fremhæver hvert andet minut), men faktum er bare, at jeg virkelig måtte kæmpe mig igennem denne film. For jeg mener netop ikke, at det er særligt opløftende, når en film fortæller mig, hvad jeg skal føle. Det har præcist den modsatte effekt på mig. En film skal arbejde for at være rørende. Det er ganske enkelt for nemt, bare at synge en masse populære popsange, for det er på ingen måde en god erstatning for en gennemarbejdet historie.

  • Release Date: 10/13/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.