Viggo Mortensen deltager i “Captain Fantastic” premiere

Kategori Pressemeddelelser af - juli 15, 2016
Viggo Mortensen deltager i “Captain Fantastic” premiere

København og Dagmar biografen får fornemt besøg, når den dansk-amerikanske filmstjerne Viggo Mortensen gæster København den 2. august i forbindelse med gallapremieren på filmen ”Captain Fantastic”.

Viggo Mortensen kommer til København den 2. august for at give interviews til den danske presse og introducere sin nye film ”Captain Fantastic” for det danske biografpublikum.

I ”Captain Fantastic” spiller Viggo Mortensen rollen som enkemanden, Ben, der er far til seks børn. Børnene er født og opvokset isoleret dybt inde i en skov og med selvforsyning og antimaterialisme som grundværdier. Bens livsprojekt er at sikre at børnene bliver til nogle ekstraordinære, dannede og selvstændige individer, der er opdraget uden indblanding af det omkringliggende samfund. Men en tragisk hændelse tvinger familien til at tage på road trip og møde civilisationen, og her bliver Bens idealer om faderskab og det gode liv sat alvorligt på prøve. Rollen som idealisten og naturhippien, Ben, er en præstation, som Mortensen er blevet rost til skyerne for bl.a. i branchebladet Variety, der kalder det: ”rollen som Viggo Mortensen er født til at spille”.

”Captain Fantastic” er instrueret af Matt Ross, der også kommer til København for at præsentere sin film. Matt Ross vandt instruktørprisen i sidekonkurrencen Un certain regard ved Cannes Filmfestival i maj måned og er også kendt som skuespiller i komedieserien ”Silicon Valley”. “Captain Fantastic” bygger på hans egen barndom i et anderledes og ukonventionelt fritænkermiljø.

Viggo Peter Mortensen Jr. blev født i 1958 på Manhattan i New York og kan kategoriseres som multikunster med sit virke primært som skuespiller men også som musiker, digter, maler og fotograf. Han fik sit gennembrud på det store lærred i 1985 i Peter Weirs film ”Vidnet” og blev verdenskendt med rollen som Aragon i Peter Jacksons trilogi om ”Ringenes herre”. I 2008 blev Viggo Mortensen nomineret til en Oscar for sin rolle som russisk gangster i David Cronenbergs film ”Eastern Promises”. Flere fremragende præstationer tæller rollen som den hjerteskærende far i dommedagsfilmen, ”The Road”, portrættet af Sigmund Freud i ”A Dangerous Method” og caféejeren der bliver selvtægtsmand i ”A History of Violence”.

”Captain Fantastic” får dansk premiere i hele landet den 4. august 2016.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.