Villads fra Valby

Kategori Biografen af - december 25, 2015
Villads fra Valby

En meget familievenlig film, der forhindrer sig selv i at blive noget særligt.

3stars

I dette lidt pudsige portræt af børnelivet følger vi drengen Villads, der snart skal begynde i skole. Han lever i sin egen fantasifulde verden, og selvom han kan virke virkelighedsfjern for de voksne, så har han som regel i sidste ende mere sans for rigtigt og forkert end de gamle.

Det er en dejlig anderledes præmis om, at børnene skal have lov til at være børn, også selvom de voksne har glemt, hvad det vil sige, og efter en noget sløv start, hvor der er lidt for meget plat humor efter min smag, så bliver filmen interessant. For så snart Villads begynder i skole, bliver filmens konflikt for alvor sat op, og havde den været fortalt bedre ville det have været en fantastisk film for alle i familie – men ak og ve.

Vi får i glimt set, hvordan forældrene altid opdrager børn forkert gennem “voksenlogik”, men vi bevæger os hele tiden i den ufarlige mellemgrund, hvor det hverken bliver voldsomt spændende eller irriterende didaktisk. Det er lidt paradoksalt, at filmen så gerne vil vise det smukke ved børnenes ukuelige fantasi, men at den samtidig er så bange for at støde, at den selv sætter en kæp i hjulet for det, der kunne have været en særlig børnefilm.

Børnene er filmens rigtige stjerner.
For hvor filmen er underlig afdæmpet i et forsøg på at ikke at støde nogen, så er Luca Reichardt Ben Coker, der spiller Villads, anderledes frisk og energisk som et rigtigt barn. Det er selvfølgelig en smule karikeret, men man tror virkelig på, at han er et barn, og sammen med de positive musikindslag undervejs, virker der også som om det er børnenes verden vi lever i, men det bliver altså kun på overfladen.

Villads Fra Valby vil tydeligvis gerne være den næste Busters verden, og selvom den ihærdigt forsøger med positive sange og en prisværdig hovedkarakter, så kommer den aldrig i nærheden af titlen som en fantastisk familiefilm. Filmen er simpelthen for pæn og nydelig, særligt i starten, og selvom fortællingen bliver skarpere hen mod slutningen, ændrer det ikke ved, at Villads fra Valby er en forspildt gylden mulighed.

  • Release Date: 12/25/2015
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.