Walking Distance

Kategori Biografen af - februar 17, 2016
Walking Distance

En elegant blanding af en god historie, flotte billeder og autentisk skuespil.

4stars

I filmen Walking Distance følger vi den svært overvægtige Federico, som han kaldes af sin søster, og hans trivielle og ensomme liv i en faldefærdig lejlighed. Hans overvægt gør, at han næsten ikke kan gå uden for sin dør. Hver lørdag kommer hans søster og svoger på besøg. Mens svogeren er en livlig fyr med en stor passion for fotografier og kameraer, som han deler med Federico, er Federicos søster en nervøs og utålmodig kvinde. Hun tæller minutterne til de skal gå igen, når hun kommer, og er altid bange for at Federico skal få gode ideer om at kunne noget andet end at sidde derhjemme.

Svogeren får Federico til at føle sig som et almindeligt menneske, mens søsteren er en konstant påmindelse om alle de ting, han ikke kan gøre.

En dag bevæger Federico sig alligevel ud på tur, og her møder han en anden skæv eksistens, nemlig en ung ekspedient i en fotoforretning. Fra at blive udnyttet af denne person, udvikler deres relation sig til et stærkt og gensidigt venskab.

Walking Distance er en forbløffende og voldsom film. Selvom filmen er utroligt flot filmet, skuespillerne exceptionelle og historien enkel og gribende, så er billederne af den svært overvægtige mand, lydende når han hiver efter vejret på vej hen efter en kop kaffe og hans kamp for at få noget ud af livet, så voldsomt at man bliver væltet helt omkuld til at starte med. Men efterhånden som filmen kommer i gang, lærer man at holde af Federico og hans varme hjerte, lattermilde ansigt og kreative tanker.

Filmen er inspirerende, gruopvækkende, indsigtsgivende og meget smuk. Den handler både om at værdsætte de små, små ting, de kæmpe store ting og hinanden, men først og fremmest sig selv.

  • Release Date: 2/18/2016
Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.