Werewolves Within

Kategori Biografen af - juli 29, 2021
Werewolves Within

En af de bedre videospilsfilm

Werewolves Within er en gyserfilm baseret på Ubisoft spillet af samme navn. Nærmere beskrevet, er det et VR-multiplayer spil, hvor en gruppe forsøger at finde ud af hvilken spiller, der er varulven, inden de alle sammen bliver spist.

Det er et meget enkelt koncept, som ikke ligefrem efterlader instruktør Josh Ruben og forfatter Mishna Wolff med en kæmpemæssig mytologi, som man kan bygge en historie op omkring. Derfor har de og resten af holdet bag, valgt at give konceptet en twist, ved at gøre filmen til en gyserkomedie.

I filmen følger vi den meget venlige ranger, Finn Wheeler, der lige er blevet udstationeret i den lille landsby Beaverfield ude i ingenmandsland. Byen er fuld af skæve indbyggere, som udover deres sædvanlige særheder, lige for tiden er oppe at skændes, fordi et olieselskab gerne vil føre en olieledning gennem byen, og den plan er ikke alle lige begejstret for. Så da en varulv pludselig viser sig at være på spil, er det meget svært at samarbejde, for de er alle under mistanke.

Mere komedie end gyser
Gyserkomedie er ikke ligefrem en nyt koncept, men det er en svær genre at skive. For hvordan skal man holde balancen, når man bogstaveligt talt forsøger at lave en film, bestående af diametrale modsætninger. Tilgangen i filmen her, er derfor endt med at være lettere ironisk, måske faktisk lidt for ironisk og selvbevidst. Det til en sådan grad, at gyserelementet ofte ender med at være en eftertanke.

Forfattere Mishna Wolff er tydeligvis fan af gysergenren, og bruger lystigt muligheden her til at fremhæve, hvor fjollede mange af de klassiske gysersituationer er, som når de alle begynder at dele sig op, selvom det klogeste nok ville være, bare at sætte sig ned i én stor gruppe.

Desværre forbliver det ved de overfladiske betragtninger. For det er helt i orden at være metareflekterende, men hvis ikke du kan bidrage med mere, end blot at punktere stemningen, hver gang nogen siger noget følelsesladet, eller er meget optaget af at irettesatte karakterer, der siger noget politisk ukorrekt, som eksempelvis da en karakter får at vide, at de ikke skal kalde det for et ”mexican stand-off”, men blot et ”stand-off”, så bliver det hurtigt meget tydeligt, at filmen ikke er mere end de klichéer, som den gør grin med.

Werewolves Within er nok mere vellykkede som en komedie end en gyser. Hvis man er stor fan, af den moderne amerikanske komedietrend, hvor karaktererne lystigt gør grin med det koncept, som de optræder i, og man elsker gysergenre, kommer man i hvert fald til at være godt underholdt. Desværre er filmen ganske enkelt bare ikke uhyggelig, og derfor lykkedes det heller aldrig rigtig at blive en decideret gyserkomedie. Men ret skal dog være ret, hvad angår videospilsadaptationer, så er den her en af de mere vellykkede.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.