X-Men Apocalypse

Kategori Biografen af - maj 19, 2016
X-Men Apocalypse

Endnu en udmærket X-Men film.

4stars

I den efterhånden niende film i X-Men universet, står Charles Xavier, Erik Lensherr og alle de andre mutanter over for deres største fjende nogensinde.

Apocalypse hedder han, og ikke nok med, at han er den første og mest magtfulde mutant, så har han også et inderligt ønske om at herske over hele verden.

Aldrig har der været så meget på spil, og det er da også den største X-Men film til dags dato.

Fuld af mutanter.
Hvis blot man vil have en grund til at gå ind og se endnu en film om mennesker, der ikke passer ind i majoritetssamfund, så er Michael Fassbender som Magneto hele biografturen værd. Han har helt klart den bedste historie og den mest tredimensionelle karakterudvikling. Alene hans historie er så rørende og komplet, at det delvist kompenserer for de mindre gode plot.

For hvis der er noget filmen har, ud over bombastisk musik og visuelle effekter, så er det mange karakterer og historier. Hver enkelt “X-men” har deres egen personlige historie. Det gør at filmen til tider fremstår noget overfyldt. Særligt starten er en temmelig kluntet overgang fra setup til setup af de forskellige historier. Bedre bliver det heller ikke af, at flere af historierne mest af alt ender som fyld i en helaftensfilm, der allerede er stoppet helt til randen.

Midt i alt dette er James McAvoy også tilbage i fuld bravur, og selvom hans historie måske ikke er lige så krævende som Fassbenders, så skinner det fuldstændig igennem, at han nyder og spille rollen som Professor Xavier.

Men hvor Fassbender og McAvoy er værd at fremhæve for deres fremragende præstationer, så er det svært at sige meget positivt om Jennifer Lawrence som Mystique. Uagtet, hvad man synes om karakteren, der efterhånden minder mere om Katniss Everdeen fra The Hunger Games, end en koldblodig morder, så virker hun ualmindelig uengageret. Det ser ofte ud som hun er blevet tvunget til at lave filmen mod sin vilje.

De andre nytilkomne er dog noget bedre. Tye Sheridan gør det fint som Cyclops, Kodi Smit-PcPhee er dejligt akavet Nightcrawler, mens Sophie Turner også gør det godt som Jean Grey, omend hun fremstår en smule utilpas i de scener, hvor hun skal bruge telekinese.

Som helhed er det en meget kompetent produktion. Alle action sekvenserne er dygtigt opsat, men aldrig uforglemmelige. Der er dog en enkelt undtagelse og det er Quicksilver, der får lov til at udfolde sig endnu en gang, i en scene, der på alle måder topper hans forrige i Days of Future Past.

Skurken er alt for endimensionel.
Jeg er stor fan af Oscar Isaac, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Han er en af få skuespillere, der kan gøre selv de mest redundante replikker indbydende. Her får han dog aldrig lov til at udfolde sig. For ikke nok med, at han skal spille igennem en meget tydelig blå maske og stemme modulation, så er Apocalypse endt med at være noget så kedelig. Han vil bare overtage Jorden for enhver pris, og i den proces dræbe en masse ”svage mennesker”.

For der er en grund til at man skal være 15 år for at få lov til at se filmen i Danmark. Det er helt klart en af de mørkeste superheltefilm jeg nogensinde har set. Der er en hav af mennesker, og mutanter, der bliver myrdet, lemlæstet, begravet levende og det, der er meget værre, og selvom der næsten ikke er noget blod, så er det ikke en film for de mindste. Derfor er det ekstra besynderligt, at skurken er så gammeldags og forsimplet.

X-Men: Apocalypse, er alt i alt en meget kompetent superheltefilm. Den er aldrig kedelig, størstedelen af skuespillerne, særligt Fassbender og McAvoy giver den hele armen, og der er flere både spændende og medrivende scener. Der er dele, der griber en om hjertet og er oprigtigt rørende, og så er der scener, der ikke kan løbe fra at være ufrivillig kiksede.

Det, der dog for alvor holder filmen tilbage, er de alt for mange historier, der til tider gør filmen uoverskuelig, skurken, der er noget så endimensionel og Jennifer Lawrence, som ikke viser særlig meget engagement, til trods for hendes meget store rolle i filmen.

Er man dog fan af de forrige X-Men film, vil man helt sikkert elske denne også.

  • Release Date: 5/19/2016
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.