Nyt fra Zentropa

Kategori Pressemeddelelser af - november 11, 2017

Fremtiden i Zentropa

I skyggen af anklagerne mod Peter Aalbæk skriver ledelsen af Zentropa i en pressemeddelelse, at der er afholdt et møde med Peter Aalbæk omkring, hvordan arbejdsmiljøet og omgangformen skal være på virksomheden.

Ledelsen skriver:

Vi ønsker at være et selskab med højt til loftet, hvor der er frihed til at være original og frihed til at være anderledes. Hvor struktur og kaos går hånd i hånd, og hvor fællesskab og hårdt arbejde gør at vi kan løfte filmproduktioner op i særklasse.

Det skal ikke være en kultur på Zentropa at give eller modtage klask som belønning eller straf, uanset om det for alle parter opleves som sjovt. Virksomhedskulturen på Zentropa skal også fremover være farverig og alternativ, men vi ønsker ikke at krænke nogen og vil gennem dialog med alle ansatte opfodre til en åbenhed om egne og andres grænser og behov, så vi sammen kan skabe en rummelig arbejdsplads. Vi ønsker at fortsætte Zentropas ånd i respekt for individet.

Hvis nogen tidligere, nu eller i fremtiden, oplever at det er ubehageligt at være på Zentropa, på grund af aspekter som vedrører arbejds-miljøet eller -kulturen, så vil vi gerne invitere til en dialog om hvordan vi kan blive bedre, eller hvis det er sket, hvordan vi kunne have taget bedre ansvar i den pågældende situation. Vi har alle et ansvar, og det vil vi være mere tydelige omkring.

Vi vil sammen med medarbejderne og eleverne skabe nogle retningslinjer for arbejds-miljø og -kultur, så det er tydeligt for alle, hvad der falder inden- og udenfor rammerne.

Vi har pt. ikke yderligere kommentarer.

Ledelsen

Anders Kjærhauge, Rikke Ennis, Sisse Graum Jørgensen, Louise Vesth“.

Det bliver spændende, hvordan sagen videre udvikler sig. Og om der vil dukke flere lignende sager op i kølvandet på anklagerne mod Peter Aalbæk, som blandt andet lyder på sexchikane mod skuespillerinder. Hvis du er interesseret i at læse om lignende problematikker, så læs med her og her.

Jeg har ikke umiddelbart en baggrund indenfor film, men har altid elsket at se film og leve mig ind i verdener, som ikke er mine egne. Især elsker jeg film, som skildrer skæve eksistenser, sort humor, dystre landskaber og politiske undertoner.
Kommentarer er lukket.